Astavita®

Astaksantiini on tehokas antioksidantti

Monet luonnon antioksidantit, kuten beetakaroteeni, C- ja E-vitamiini, ovat tulleet tutuiksi jo monelle. Viimeaikaiset tutkimukset kuitenkin osoittavat, että astaksantiini ylittää selkeästi näiden muiden antioksidanttien tehon. Astaksantiinin voimakkaat antioksidatiiviset ominaisuudet on osoitettu useissa kokeissa, joissa sitä on verrattu muihin rasvaliukoisiin antioksidantteihin, kuten E-vitamiiniin ja beetakaroteeniin.

Antioksidantit ovat hapettumista ehkäiseviä aineita, joiden tehtävänä on eliminoida vapaiden radikaalien aiheuttamia tuhoja elimistössä. Antioksidanttien merkitys on äärimmäisen tärkeä, ja niiden aktiivisuuden ja voimakkuuden voidaan jopa ajatella vaikuttavan pitkäikäisyyteen. Antioksidanttien määrä kehossa alkaa laskea noin neljänkymmenen ikävuoden jälkeen. Lisäksi nykyään myös nuorten ihmisten antioksidanttisuoja on heikentynyt.

Kuva 1. Astaksantiinin molekyylirakenne.


Astaksantiinin ainutlaatuinen vaikutusmekanismi

Astaksantiinin terveyttä edistävät vaikutukset perustuvat astaksantiinin kykyyn toimia solukalvolla ja suojella soluja. Ainutlaatuisen molekyylirakenteensa ansiosta astaksantiini pystyy läpäisemään solukalvon sekä asettumaan sen lipidikerrosten väliin suojaamaan solua paremmin sekä sisäpuolelta että ulkoa. Sen sijaan beetakaroteeni ja C-vitamiini sijaitsevat vain solukalvojen lipidikerroksen sisällä tai niiden ulkopuolella. Astaksantiinilla on myös kyky kuljettaa vapaita radikaaleja ulos solusta vesiliukoisen C-vitamiinin käsiteltäväksi.

Kuva 2. Astaksantiinin asettuminen solukalvolle.


Vapaat radikaalit ovat vahingollisia elimistölle

Elimistössä toimivat vapaat happiradikaalit ovat hapen osittain pelkistyneitä yhdisteitä, jotka ovat parittoman elektrodinsa takia hyvin reaktiivisia ja voivat aiheuttaa soluvaurioita. Perimmiltään vapaat radikaalit ovat välttämättömiä elimistön terveyden ylläpitäjiä, ja niitä tarvitaan esimerkiksi tauteja aiheuttavien bakteerien torjunnassa.

Kun elimistö tuottaa vapaita radikaaleja yli tarpeen, alkaa vapaiden radikaalien hyökkäys kohdistua kehon omiin kudoksiin ja elimiin. Viimeaikaisempien tutkimusten valossa näyttää ilmeiseltä, että vapaat radikaalit lisääntyvät auringon UV-säteilyn vaikutuksesta. Lisäksi epäillään, että ilmansaasteilla, kemikaaleilla, pakokaasuilla, joillain lääkeaineilla, säilöntä- ja torjunta-aineilla sekä stressaavalla elämäntavalla on vaikutusta vapaiden radikaalien lisääntymiseen elimistössä.

Solukalvot ovat erityisen herkkiä happiradikaalien aiheuttamille vahingoille. Seurauksena on nopeutunut ikääntymisprosessi sekä altistuminen useille sairauksille. Vapaat radikaalit voivat hyökätä myös suoraan solujen geeneihin.

Astaksantiini antaa keholle täydellisen antioksidanttisuojan

Monet antioksidantit ovat kudosspesifejä. Tämä tarkoittaa sitä, että ne pyrkivät kerääntymään vain yhteen tai korkeintaan muutamaan paikkaan kehossa, missä niiden suojaava antioksidanttivaikutus toimii. Toiset karotenoidit esimerkiksi suosivat tiettyjä elimiä, kuten silmien verkkokalvoa tai eturauhasta. Astaksantiini eroaa muista antioksidanteista siinä, että se on samanaikaisesti aktiivinen kehon kaikissa osissa, jolloin se antaa täydellisen antioksidanttisuojan.

Tutustu Astavita-tuotteisiin tästä:

» Astavita-tuotteet


Videodokumentteja astaksantiinista:

Kieli englanti

AstaREAL Astaxanthin : DigInfo

The Amazing Power of AstaREAL

Pharmacist Suzy Cohen Discusses Astaxanthin